Cattery of Cey-Coon
HomeOnze catteryHeilige BirmanenMaine coonsFoto'sShowuitslagenIn memoriaFavoriete LinksContactGastenboek
Flatcoated Retriever

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een periode van ongeveer 12 jaar waarbij wij met veel liefde en plezier 2 Dobermann Pinchers hebben gehad, besloten wij om eigenlijk geen honden meer te houden.
Wij hadden zo gedacht dan wat meer vrijheid voor onze hobby's vakantie enz.
Maar toen onze zoon Patrick op 10 jarige leeftijd graag een hond wilde, hebben wij zijn wens niet direct afgewezen maar wel 2 jaar kunnen tegen houden.

Ondertussen verdiepte hij zich in allerlei hondenlectuur en lieten wij ons door diverse fokkers,Raad van Beheer, en hondeneigenaren goed voorlichten.In 1998 toen hij 12 jaar werd is definitief besloten om voor de Flatcoated retriever te kiezen.
Die keus is gemaakt vanwege de vele goede eigenschappen van het ras.
De belangrijkste vonden wij de verdraagzaamheid,kindvriendelijkheid,en dat het geen blafgrage hond is.
Daarbij was het geen top tien hond dus een hond die bij velen nog volsterkt onbekend is.
Maar ook omdat de Flatcoated een jachthond is die de elegantste sierlijkste en snelste retriever is in zijn soort,vergeleken bij de Golden,de Labrador,en de Curlycoated retriever.
Het is een jachthond met een grote mate van,,will to please,,( de baas willen behagen)intelligent is en bij de juiste aanpak een hond die snel leert en een aangeboren apporteerlust heeft.

In juni 1999 konden wij dan eindelijk bij de fokker de Fam' T.Hagelaar uit Lieshout(NB) onze eerste pup,,Shadow,,komen ophalen.Daar volgden wij ook 2x per week een door de fokker gehouden puppytraining.
4 jaar later in september 2003 hebben wij bij dezelfde fokker onze tweede pup ,,Angel,,opgehaald en ook met haar de puppytraining gedaan.Daarna hebben ze allebei 3 jaar jachthondentraining  gehad op het KNJV niveau.
SHADOW & ANGEL zijn halfzussen met de kennelnaam,,van het Croyse Land,,zijn geboren uit dezelfde Moeder, maar met twee verschillende Vaders.
Voor ons zijn het twee geweldig fantastisch lieve apporteerlustige en gehoorzame honden geworden.
SHADOW die 6 juni 2009  al 10 jaar word heeft nog zo'n apporteer/werklust,dat bij iedere wandeling zij zelf steeds haar bal/dummy meeneemt om maar weer te willen apporteren.En ook dat is een eigenschap van de Flatcoated ze blijven lang jeugdig, we hopen dan ook maar dat ze allebei nog heel lang bij ons mogen zijn want voor ons zijn ze onmisbaar geworden. 


 

Home
Onze cattery
Heilige Birmanen
Maine coons
Flatcoated Retriever
Foto's
Showuitslagen
In memoria
Favoriete Links
Contact
Gastenboek